Aby przygotować ciasto na gofry, przygotuj 2 szklanki mleka, 2 szklanki mąki, 2 łyżki cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 jajka, 1/3 szklanki oleju rzepakowego oraz szczyptę soli. Oddziel żółtko od białka jaja, białko ubij na sztywną pianę. Żółtka połącz z pozostałymi składnikami i zmiksuj je, aż uzyskasz gładkie ciasto. Dodaj do niego białko, całość wymieszaj. Gofry należy piec w gofrownicy przez 23 minuty. Możesz podawać je z bitą śmietaną, syropem klonowym, owocami czy innymi wybranymi dodatkami.
WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl
Wsparcie redakcyjne od:
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?