Niedziela, 21 Marca 2010 Imieniny: Lubomir, Benedykt, Mikołaj Wyślij kartkę Zaloguj się | RSS

NaszeMiasto.pl >> Śrem >> Forum >> Wydarzenia >> INTERNET - Bliski koniec bezkarności w sieci
  • Wątek do artykułu: INTERNET - Bliski koniec bezkarności w sieci
  • wyślij
  • wykop
  • powermed poznanianka (gość) 2008-11-25 23:15:32

witam ! Należy zabrać się porządnie za tych którym wydaje się , że w internecie są bezimienni, mogą robic co chcą i wypisują kłamstwa i oszczerstwa. Tak na marginesie jestem szczęsliwą posiadaczką POWERMEDA - super zadowoloną ze sprzętu i z obsługi prowadzonej przez firmę. Pozdrawiam i życzę sukcesów !!!
  • bezkarny? kinga (gość) 2008-11-26 10:29:07

Wygląda na to że pan informatyk też złamał prawo-musiał się włamac do serwerów aby poznać adresy IP i przypisać je do adresu zamieszkania.To też jest złamanie prawa ichyba grozi za to nawet 5 lat
  • niezadowolenie max (gość) 2008-11-26 12:00:18

Gdyby firma była w 100% ok.to raczej nie byłoby negatywnych komentów.Widocznie musieli zrobić kogoś w bambuko za pomocą kruczków prawnych tak jak to w dzisiejszym handlu nastawionym tylko na zysk bywa.
  • tak było ewa u (gość) 2009-01-23 19:15:58

Jestem administratorem forum www.forum.oszukany.pl i sama spotkałam się z działaniami firmy powermed mającymi na celu usunięcie niepochlebnych opini z forum na ich temat. Temat na temat powermedu jest pod adresem
    http://www.forum.oszukany.pl/viewtopic.php?p=5986#5986
  • czy w porządku jest... zxc (gość) 2009-03-18 00:12:45

...mówienie ludziom, że odkurzacz ten jest urządzeniem medycznym? Poproszę o certifikaty (nie opinie) świadczące o tym, że jest to, jak zapewniają akwizytorzy, urządzenie medyczne. Czy w porządku jest sprzedawanie odkurzacza za prawie 5 tyś, PLN, który faktycznie kosztuje ok. 300 euro http://www.neomax.ro/Gisowatt_AQUAFILTER_MULTIFUNCTIONAL_900W_fitrare_prin_apa_Aspiratoare-p7179s409.html
    To daje wiele do myślenia!
  • power lolek (gość) 2009-03-19 15:19:15

Tez jestem szczesliwym posiadaczem tego urzadzenia,ludzie wszedzie sa zle opinie na kazdy temat, przykladem sa wielkie firmy Audi,Renault itd. wystarczy sie zalogowac na forum. Czesto jest tak, ze ludzie wypowiadaja sie na temat roznych produktow nigdy ich nie uzywajac.pozdrawiam
  • By zdobyć IP nie potrzeba sie nigdzie włamywać Gretchen (gość) 2009-03-20 09:18:26

co do firmy nie wiem,nie znam.W każdym razie dzwoniła juz do mnie siostra brata który to rozprowadza.Kazałam jej zadzwonić innego dnia.Przerobiłam lekture na temat tej firmy i towaru jaki oferują .Już wiem jco powiedzieć gdy zadzwonią.W ogóle zastanawiający jest fakt,że gdziekolwiek na forum czy na jakiejs stronie pojawi sie nazwa firmy to pierwszy post jest o niuczciwej konkurencji.Posty takie pojawiaja sie nawet wtedy gdy nikt nie napisał kompletnie nic na temat firmy,ani dobrze ani źle.Jak ktoś się tak zawziecie broni w miejscu gdzie zaden z komentujacych nawet o firmie nie wspomniał to juz jest podejrzane.
  • powermed - bez etyki wallas19 (gość) 2009-04-23 08:05:57

powermed to firma nastawiona tylko na zdobywanie kasy - to dobrze - ale gdzie etyka chociażby tylko zawodowa. Nawet złodzieje mają swoją etykę.
  • Rezygnacja z umowy kupna. lech (gość) 2009-05-08 09:32:17

Zainteresowanie firmy Powermed klientem kończy się w momencie zapłacenia za towar.Ostrzegam wszystkich przed pochopnym zakupem.Taki sposób traktowania klientów jednoznacznie określa wiarygodność firmy.
  • oszukani sergiusz (gość) 2009-05-12 22:29:33

Witam .Jestem poszkodowaną przez firmę rozprowadzającą urządzenie wielofunkcyjne-jak to nazywają.I ostrzegam nie dajcie się namówić na te gadki i na picie szampana ,bo to zamydla umysł a rachunki potem trzeba płacić i jeść też trzeba.A powermed tylko sprząta i wcale nie jest taki mało awaryjny a części bardzo drogie.Ostrzegam.
  • oszukana sergiusz (gość) 2009-05-12 22:32:08

Witam.Do mnie też dzwoniła pani i umówiła swojego brata ,a firma jest z Rybnika jeśli również to proszę uwarzać-oszuści .Pozdrawiam
  • naciągactwo i nic więcej Anka (gość) 2009-05-25 12:39:10

złodzieje i naciągacze
  • Troche wyobrazni PM (gość) 2009-06-04 21:56:27

a ja wam powiem tak... mam POWERMEDa jestem zadowolony. a stwierdzenia ze to niaciaganie ze kosztuje NIBY 300 euro itp sa denne. Czy konsultant przyszedl do Was i na wstepie powiedzial MUSI TO PANI/ PAN kupic?? NIE! jesli uwazacie ze to nie jest wam potrzebne to po cholere wogole zgadzacie sie na prezentacje?? zabieracie nie tylko swoj ale rownierz ich cenny czas. a Wasz placz zacznie sie gdy ktos z Waszych bliskich nagle zachoruje.
  • gość yogi (gość) 2009-06-08 01:03:49

Piszesz jak potłuczony lub akwizytor-ściemniacz. A może jedno i drugie?
    Przecież to prwada, że wprowadzają ludzi w błąd.
  • Cena z nieba gosc (gość) 2009-06-10 16:31:05

Napisze tylko tyle ze to samo urzadzenie POWERMED sprzedawane jest w Rumunii po 180 EURO. Wiec tylko ludzka głupota jest ze kupuja to samo za 5 lub 6 tysiecy złotych. W internecie az roi sie od komentarzy pozytywnych dla mnie wazna jest cena i uwazam ze urzadzenie to warte jest swoich 180 EURO i w tym temacie koniec
  • link dla niedowiarków gosc (gość) 2009-06-10 16:33:58

oto link dla niedowiarków ktorzy dali za swoj \"odkurzacz\" bajonskie pieniadze:
    http://www.neomax.ro/Gisowatt_AQUAFILTER_MULTIFUNCTIONAL__900W__fitrare_prin_apa_Aspiratoare_Profesionale-p7179s1563.html#
  • zgroza sergiusz (gość) 2009-06-13 00:28:55

Uważm to za głupotę .Przecież nawet jak ktoś zachoruje to przecież ten odkurzacz nikogo nie uleczy to nie lekarstwo.Ludzie myślcie co piszecie.
  • Dziadostwo niezadowolony (gość) 2009-06-19 20:30:11

Mam ten sprzęt drugi rok, wymieniono już cały
    separator (cały korpus)i nikt nie zmienił nawet numeru urządzenia. Dwa razy złamała się na zgrzewie uchwyt węża (60zł, drugiego już nie kupowałem, przerobiłem ze starego.
    Powtarzam dziadostwo!!!!!
  • OSZUśCI paula (gość) 2009-06-30 15:27:51

no telefony podali a i tak nic nie wskurasz... oszukuja nie tylko ludzi dookola ale tak ze swoich wlasnych pracownikow wszystko to totalna sciema lacznie z poczatkiem w ktorym sciemia sie ze to brat ma zaszczyt odwiedzic dana osobe, jest tez wycieczka tak naprawde nie do odbiora bo oplacony jest teoretycznie pobyt w co i tak raczej nie wierze. a na pokazie to dopiero odwalaja szopke pokazuja ile to urzadzenie potrafi i jaki to wielki upust sie dostaje a tak naprawde hadlowcy schodza z ceny oczywiscie wygorowanej. pokaz trwa nie jak dobry film choc tak mowia panie przez tel a 4-5 godzin.czlowiek to chyba ze zmeczenia kupuje dla swietego spokoju. Generalnie pracowala tam moja znajoma i nie dosc ze tak oszukuja klientow to wlasnych pracownikow tez oszukuja gdy odchodza kazdego na ok 300 zl chyba dla zasady jak wszystkich to wszystkich. szefostwo wozi 4litery najnowszymi autami no w koncu na czyms sie musza dorabiac ... GENERALNIE FIRMA OSZUSTóW POZDRAWIAM
  • byłam, widziałam co robią gość (gość) 2009-07-21 20:49:24

Pracowałam tam krótko ponieważ jak już wspomniano firma nastawiona jest tylko i wyłącznie na zysk a klienta ma za nic, nawet są szkoleni jak mają zbywać klienta byle tylko uniemożliwić mu zwrot towaru.Jak dlamnie to już nie oszustwo tylko rozbój w biały dzień,.
  • Zgadzam się. Bongi (gość) 2009-07-29 10:33:55

Progress.Toruń.Szosa Lubicka.Ogłoszenie:Kierowca kat.b,obsługa reklam
    terenowych.Zarobki ok 4000zł.Wysłałem maila.Po 4 dniach dzwoni pani,zadaje kilka
    pytań:ile mam lat,jaki samochód,ile popołudniówek w miesiacu mam wolnych?
    itp.Informuje mnie ze jeśli spełniam warunki kierownik w ciągu tygodnia
    oddzwoni.Po 9 dniach jest telefon,zostałem zaproszony na rozmowe, na której niby
    jakiś director marketing pyta mnie o to samo co pani która dzwoniła.Informuje
    mnie ze jak do 19 oddzwoni to przechodze rozmowe i mam prace.Ponieważ jak sam
    widzę jest dużo osób i nie może mi zagwarantować że pracę dostanę.Po 17 telefon
    że przeszedłem rozmowe oraz zaproszenie na 4 dniowe szkolenie po 2
    godziny.Szkolenie w ładnej sali,pięknie wyposazonej w kino domowe.?Na 1-wszym
    spotkaniu(30 osób)pan pokazuje powermeda i mówi ze prezentujemy tylko to
    urządzenie.Mamy płacone od prezentacji-minimum 20 w miesiacu.Pan zaznacza-my nic
    nie sprzedajemy!!!Praca ok 2-3 godziny z dojazdem do 50km.Na 2 spotkaniu jest
    juz 21 osób,jest dalsza prezentacja.Dostajemy kartke z której mamy sie nauczyć o
    urządzeniu.Wszystko ładnie pieknie poczęstunek itp.3 spotkanie jest juz 15 kazdy
    sie stara prezentuje.3 najlepsze odsoby maja wejsciówki hotelowe.Dostajemy
    kolejne kartki do nauki i okazuje się że psama prezentacja to już 2,5 godziny.4
    spotkanie oprowadzanie po firmie,wszystko pieknie ładnie ile to nie mozna
    zarobic nawet 35 tys miesiecznie.Pokazuje najl.pracowników ile zarabiaja
    itp./Jest bar,stoly do gry ogólnie bajka.Wracamy do sali i tam okazuje sie że za
    1 sprzedana szt mamy 1000zł brutto.Ale nie ma siły 3 w miesiacu sprzedamy
    napewno ale oni nie gwarantuja.Górna skala jest zniewalajaca jak pisałem nawet
    35 tys.Za paliwo ma byc zwracane po każdej prezentacji.Ja juz sie wiecej nie
    pojawiłem.Kolega który chodziła zaliczac te prezentacje mówił ze okazało sie że
    zwracaja kase dopiero po 18 spotkaniach,nie wie dlaczego???Ogólnie kłamia
    dalej.Nie polecam i nie czytajcie tych durnych wpisów ze ktos zarabia tam
    kokosy.To wielcy oszusci.Ostatnie ich ogłoszenie:Pracownik,zarobki 2500zł hehe
    żałosni oszusci.....
  • ADRES POWERMED W GDYNI DLA OSZUKANYCH Ona (gość) 2009-07-30 20:32:04

Witam wszystkich oszukanych przez firmę powermed.Sama miałam tam pracować,ale po jednym dniu szkolenia zorientowałam się że to oszustwo.Oszukanym polecam udać się do biura tej firmy w Gdyni,która istnieje pod mylną nazwą KATODA i zorganizować na przykład przyjazd telewizji.Podaję adres Gdynia Dąbrowa ul. Rdestowa 51, mój nr tel.504935677
  • OSZUSCI MARZENA (gość) 2009-08-01 15:45:28

TA FIRMA TO JEDNO WIELKI KLAMSTWO!!!UCZA SWOICH PRZEDSTAWICILI JAK KLAMAC I WYCIAGAC KASE O LUDZI!!!
    UWAZAJCIE NA TELEFONY OD SIOSTRY KTORA UMAWIA BRATA TO NIE POWER-MED TO POWER-OSZUST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • jeden dzień? oralik (gość) 2009-08-08 15:52:43

No cóż chyba jesteś psychologiem, po jednym dniu zorientować się, że to oszuści?!? Chyba Cie wyobraźnia poniosła...
  • bzdury piszecie ludzie! LIMAG (gość) 2009-09-18 22:46:53

to urzadzenie,które podajecie w swoim linku nie jest tym samym sprzetem,które oferują przedstawiciele Powermed!!!Owszem,są bardzo podobne ale to nie te same urządzenia!!!Mają kilka ważnych i istotnych róznic.Dlatego kosztują adekwatnie do swoich mozliwości!
  • Ja tez jestem zadowolony przemek_38 (gość) 2009-09-25 23:06:42

Nie rozumie dlaczego niektorzy z Was nie zastanawiając się nad skutkami pisza te bezmyslne oskarżenia. Mam syna astmatyka, który ma ogromne problemy z oddychaniem odkąd zakupiliśmy urządzenie powermed problem z powietrzem a właściwie z kurzem ustał. Jak do tej pory próbowaliśmy wszystkiego niestety bez skutecznie. Powermed sie sprawdził w 100% a zapłacona cena to chyba uczciwa oferta-zresztą jak dla kogoś za drogo nie musi kupowac-przeciez na pokazach nikogo nie zmusza sie do kupna. Wiec zejdzcie na ziemie ludzie!! A nie wiem po co piszecie, ze mozna to kupic za 180 czy 300 euro w Rumuni??? My zyjemy w Polsce i nikt nie mówi ze paliwo w Egipcie kosztuje 70 gr/l a u nas ponad 4zl??? Zreszta mozna kupic robocleana za 8000 tysiecy jak powermed za tani...
  • zwrot towaru zakupionego na prezentacji ~rem (gość) 2028-03-21 12:56:39

Na wszelkich forach i stronach internetowych jest tylko informacja, ze przysługuje mi 10 dni itp, ale nikt nie porusza tematu czy firma ma prawo rządać ode mnie zapłaty. Jeżeli według przepisów ma do tego prawo to czy nie powinnam być o tym poinformowana na piśmie zanim zdecydowałam się zostawić sprzęt u siebie w domu?
    Zakupiłam towar w czasie prezentacji w moim domu. Jednak po dwóch dniach odstąpiłam od umowy. Zadzwonili z firmy umówić się na odbiór towaru. Przy odbiorze został sporządzony protokół odbioru, gdzie osoba przyjmująca wpisała, że niektóre elementy takie jak podwozie, zbiornik wąż ssący (chodzi o odkurzacz) noszą ślady głębokich zarysowań i wycenił je na kwotę około tysiąca złotych (całe urządzenie miało kosztować ok 4tyś). Sprzęt o którym mowa był używany w czasie pokazu przez przedstawiciela firmy, nie mam gwarancji że wcześniej ten odkurzacz nie uczestniczył w kilku innych pokazach. Po prezentacji nie był przeze mnie używany. Na moje stwierdzenie, że osoba, która przeprowadziła pokaz mogła takich uszkodzeń dokonać odpowiedziano mi, że oni są tak szkoleni, żeby nie uszkodzić. Moim zdaniem nie ma takiej możliwości bo to co rzekomo nosi głębokie zarysowania, a tak naprawdę są to zwykłe ślady użytkowania, które powstają przy ciąganiu odkurzacz po podłożu, czy wkładania głowicy do zbiornika. Na protokole napisałam, że nie zgadzam się z protokołem ponieważ ślady widoczne na urządzeniu powstały w czasie pokazu. Do tego na protokole nie wpisano daty do kiedy bym miała taką kwotę wpłacić. Nikt nie poinformował mnie, żebym przed pokazem obejrzała dokładnie sprzęt czy nie nosi już śladów użytkowania, a także powinnam chyba zostać poinformowana o tym, że w przypadku zwrotu sprzętu może zaistnieć sytuacja, że będę musiała zapłacić za powstałe w miedzy czasie ślady. Czy firma ma prawo ode mnie żądać zapłaty tej kwoty czy jest jakaś ustawa, na którą mogę się powołać.
  • jesli to kogos razi niech nie czyta Kumeracki (gość) 2009-10-25 17:04:02

to nalozenie knebla jak za PRLu.Gdzie ludzie maja sie swobodnie wypowiadac jak nie na forach internetowych.Może partyjni uznalic ze nie potrzebuja opini spolecznej .Jestem swolennikiem calkowitego bez jakiiegokolwiek nadzoru nawet moderatora wypowiadania swobodnej opini w internecie.Jesli to kogos razi niech nie czyta
  • miss jndcjsws (gość) 2009-10-26 01:23:30

A dzięki tobie prezesi bawią się na wyborach miss, śmigają hammerami, wycieczki, luksusy w hotelu sobieski, itd. Tylko dlatego, że płacisz 5 koła za zwykły odkurzacz.
  • jedna wielka ściema !!! papanoel (gość) 2009-10-28 07:11:01

tak jak mój poprzednik miałem tą nie przyjemność uczestniczyć w szkoleniach tej \"wspaniałej\" firmy ale w lublinie a firma nie nazywała sie powermed tylko promax sp.z o.o, też miałem jeździć na prezentacje i w ten sposób zarabiać niestety później się okazało że żeby zarobić muszę to sprzedać mało tego miał być zwrot kosztów paliwa i jest ale tylko przez pierwszy miesiąc tylko trzeba spełnić jeden warunek - dostarczyć listę rekomendacyją czyli wyrwać od ludzi u których się jest z prezentacją namiary do znajomych w tych firmach to się pięknie nazywa tworzenie planu marketingowego, moim skromnym zdaniem jest to jedna wielka ściema żeby nie powiedzieć dobitniej a tak na marginesie ten sprzęt to po prostu złom i nie ma nic wspólnego z niszczeniem roztoczy, nawilżaniem czy też jonizacją powietrza!!!!!!

KOD

W SERWISIE