Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 24
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby jemy przede wszystkim nie dla wartości odżywczych...
fot. Pixabay

Dania z grzybami. Zobacz przepisy na rozmaite aromatyczne potrawy z grzybów lub w ich towarzystwie

Grzyby jemy przede wszystkim nie dla wartości odżywczych lecz dla smaku i aromatu. Można z nich przyrządzić wiele potraw, a ich smak podkreśli je wyjątkowo. Bo kuchnia bez grzybów obyć się niemal nie może. Smakowite zupy grzybowe, z których słynie kuchnia polska, to na pewno jedne z najbardziej aromatycznych zup. Grzyby podniosą też smak sosu czy gotowanej kapusty. Dusimy je, smażymy, ale też marynujemy i suszymy, a nawet mrozimy, by wykorzystywać je przez cały rok, nie tylko podczas grzybowego sezonu.
Zobacz przepisy na dania z grzybami---->

A tu sprawdzisz, gdzie są grzyby w wielkopolskich lasach (materiał aktualizowany) --->

Zobacz również

Prezydent u ministra Bodnara

NOWE
Prezydent u ministra Bodnara

Ks. Strzelczyk: Chrześcijańska radość najbardziej widoczna jest w Wielkanoc

NOWE
Ks. Strzelczyk: Chrześcijańska radość najbardziej widoczna jest w Wielkanoc

Polecamy

Poznaj kandydatów na burmistrzów i wójta w powiecie pleszewskim

Poznaj kandydatów na burmistrzów i wójta w powiecie pleszewskim

Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu?

Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu?

Co się dzieje z siecią Play i bankiem Santander? Awaria w tym samym czasie

Co się dzieje z siecią Play i bankiem Santander? Awaria w tym samym czasie