Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dzień Pieczonego Ziemniaka w Konarzycach był okazją do wspólnego spędzenia czasu i poznania zasad pierwszej pomocy

Katarzyna Baksalary
Katarzyna Baksalary
Dzień Pieczonego Ziemniaka w Konarzycach był okazją do wspólnego spędzenia czasu i poznania zasad pierwszej pomocy
Dzień Pieczonego Ziemniaka w Konarzycach był okazją do wspólnego spędzenia czasu i poznania zasad pierwszej pomocy Katarzyna Baksalary
Dzień Pieczonego Ziemniaka w Konarzycach, to wydarzenie, które sprawiło, że mieszkańcy wsi mieli okazję wspólnie spędzić czas. W świetlicy na wszystkich czekały stoły pełne słodkości, a także kawa i herbata, a przed świetlicą ognisko gdzie piekli się bohaterowie tego dnia, czyli ziemniaki. Nie samym ziemniakiem jednak człowiek żyje, więc na wszystkich czekała również kiełbaska, którą można były upiec na ogniu. Przerwą w kulinarnych doznaniach był przyjazd strażaków z OSP w Chrząstowie, którzy tego dnia na zaproszenie mieszkańców Konarzyc opowiedzieli o udzielaniu pierwszej pomocy oraz używaniu defibrylatorów AED, które są coraz bardziej dostępne w przestrzeni publicznej. Takie spotkania i możliwość zmierzenia się z resuscytacją krążeniowo-oddechową na fantomie pokazuje, że nie jest to takie trudne i kiedy będziemy w sytuacji zagrożenia będziemy wiedzieć jak użyć zdobytą wiedze. Ciekawostką dnia Pieczonego Ziemniaka w Konarzycach był również przelot paralotni nad bawiącymi się przy świetlicy wiejskiej i zdjęcia, które zostały podczas tego przelotu wykonane.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na srem.naszemiasto.pl Nasze Miasto