MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najpierw trzeba zająć się bazą, czyli ziarnami gorczycy....
fot. 123rf/yelenayemchuk

Majonez i musztarda na święta. Jak robią je na wsi? Zobacz przepisy gospodyń wiejskich. Ten smak pokocha twoja rodzina

Jak przygotować domową musztardę?

Najpierw trzeba zająć się bazą, czyli ziarnami gorczycy. Uciera się je lub mieli, a następnie zaparza, aby nabrały objętości. Kolejnym etapem jest łączenie z resztą składników, czyli octem, wodą i wybranymi przyprawami. Niektórzy dodają też chrzan lub miód.

Zobacz również

Blok operacyjny w BCM pracuje pełną parą. "To jedna z ważniejszych inwestycji dekady"

NOWE
Blok operacyjny w BCM pracuje pełną parą. "To jedna z ważniejszych inwestycji dekady"

Polska Grupa Górnicza będzie miała nowego wiceprezesa. W miejsce Rajmunda Horsta

Polska Grupa Górnicza będzie miała nowego wiceprezesa. W miejsce Rajmunda Horsta

Polecamy

Upał w czasie ciąży szkodzi dziecku. Wpływa na długość jego życia, a nawet... zarobki

Upał w czasie ciąży szkodzi dziecku. Wpływa na długość jego życia, a nawet... zarobki

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik