Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ruszyła jesienna edycja Restaurant Week 2023. Zobacz ceny festiwalowych dań. Sprawdź gdzie i jak zjeść aromatyczne posiłki

Anna Daniluk
Anna Daniluk
Na talerzach czekają tajskie bakłażany smażone z trawą cytrynową i krewetkami w zielonym curry z kremem kokosowym lub polik wołowy w kokosowym, ziemistym od prażonych przypraw curry z pieczonymi ziemniakami. Wszystko w cudownym aromatach tajskich przypraw.
Na talerzach czekają tajskie bakłażany smażone z trawą cytrynową i krewetkami w zielonym curry z kremem kokosowym lub polik wołowy w kokosowym, ziemistym od prażonych przypraw curry z pieczonymi ziemniakami. Wszystko w cudownym aromatach tajskich przypraw. materiały prasowe Restaurant Week
Jesienna odsłona apetycznego festiwalu Restaurant Week przebiega pod hasłem „Food Smells Good”. Miłośnicy dobrego jedzenia mogą wypróbować specjalne menu spoza karty między 4 października a 12 listopada 2023 roku. Wśród miast, które dołączyły do wydarzenia, są między innymi Poznań, Warszawa, Lublin, Szczecin, Katowice i Bielsko-Biała. Serwis Strona Kuchni jest patronem medialnym wydarzenia.

W skrócie

Restaurant Week jest powtarzającą się inicjatywą kulinarną przeznaczoną dla gości dobrze zaznajomionych z posiłkami w restauracjach, które mogą zjeść wyjątkowe menu specjalnie przygotowane spoza karty. Dzięki korzystnym cenom może to być też pierwsze doświadczenie z jedzeniem dań restauracyjnych. W tej edycji poza zmysłem smaku organizatorzy szczególnie skupiają się na zapachu jedzenia i aromacie poszczególnych składników.

- Blisko 400 znakomitych restauracji, znanych z wyjątkowej kuchni, przeniesie wszystkich gości zarówno w dalekie zakątki świata, gdzie aromaty przyprawiają o zawrót głowy, ale też do domów naszych babć i rodziców, dzięki którym zapach powoduje nostalgiczne powroty do najpiękniejszych momentów dzieciństwa. Koniecznie sprawdźcie menu tej edycji i przygotujcie się na najbardziej pachnącą edycję Festiwalu! - podkreśla Marcin Wawrzeń, dyrektor festiwalu Restaurant Week.

Kliknij przycisk, aby zobaczyć przykładowe menu Restaurant Week

Sposób rezerwacji stolika

Od 5 września 2023 roku można było rezerwować menu przez stronę internetową akcji Restaurant Week. Na stronie wydarzenia należy wybrać miasto, restauracje, wersję menu, datę i godzinę wizyty. Do wyboru są dwa rodzaje menu: mięsne i wegetariańskie. Stolik można zarezerwować dla minimum dwóch osób na 90 minut. Należy dokonać tego przynajmniej z jednodniowym wyprzedzeniem podczas trwania wydarzenia. Rezerwację można zrealizować w czasie trwania festiwalu, czyli od 4 października do 12 listopada 2023 roku.

Ile kosztuje festiwalowe menu?

Jedno menu składa się z trzech autorskich dań spoza karty wraz z wyjątkowym drinkiem. Do wyboru dla osób pełnoletnich jest Martini Fiero & Kinley Tonic Water, wersja ~0% - Martini Vibrante & Kinley Tonic Water lub moktajl Kinley Elderflower Zero Cukru, w cenie od 69 złotych za osobę. Ponadto dzięki współpracy z Visa Goście Festiwalu będą mogli skorzystać z rabatu na rezerwację za pośrednictwem programu Visa Benefit. Tak, jak w poprzedniej edycji, dzięki usłudze Klarna będzie można zapłacić za rezerwację po 30 dniach. Twórcy Restaurant Week liczą, że dzięki temu goście odkryją większą liczbę restauracji podczas jednego festiwalu.

W jesiennej odsłonie można również skorzystać z oferty partnerów festiwalu. W trakcie rezerwacji można dodać do zamówienia m.in. Coca-Cola zero cukru lub herbatę festiwalu — Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. W wybranych restauracjach w ramach powitalnego poczęstunku oraz jako składnik przygotowywanych dań korzysta się z masła Lurpak, który jest partnerem smaku nadchodzącej edycji.

W naszej galerii możecie zobaczyć przykładowe menu jesiennej edycji Restaurant Week 2023

Gdzie zjeść w ramach jesiennej edycji Restaurant Week 2023?

W nadchodzącej edycji skupionej na aromacie dań udział zadeklarowało blisko 400 restauracji w 12 regionach w całej Polsce. Smakosze będą mogli zapoznać się z ofertą festiwalową w następujących miastach:

  • Warszawa,
  • Białystok,
  • Kraków,
  • Łódź,
  • Lublin,
  • Poznań,
  • Rzeszów,
  • Katowice,
  • Szczecin,
  • Wrocław.

W Rzeszowie będziecie mogli odwiedzić : Kulisy- Hotel Falcon, Hilton Garden Inn Rzeszów, Capella Restaurant & Lobby Lounge, Wina Dajcie, IKEDA SUSHI, Okovita,Blue Diamond Trzebownisko, Bistro Pełne Radości (Tajęcina),ZORI SUSHI.

Kulisy- Hotel Falcon
Szefowie kuchni z wieloletnim doświadczeniem oraz po przebytych wielu kursach i szkoleniach codziennie komponują dla Państwa propozycje trzydaniowej obiadokolacji. Każda potrwa jest idealnie dopasowana do całego menu tworząc razem pyszną przygodę kulinarną.
Wina Dajcie
To restauracja, gdzie znajdziesz przekąski i dania z najlepszych i wyłącznie świeżych produktów. Chcemy bawić się kuchnią i mamy nadzieję, że nie raz pozytywnie i smacznie Cię zaskoczymy.

Strona Kuchni objęła festiwal patronatem medialnym.

Zobacz także inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:

Aby gotowanie było jeszcze prostsze

Materiały promocyjne partnera
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Ruszyła jesienna edycja Restaurant Week 2023. Zobacz ceny festiwalowych dań. Sprawdź gdzie i jak zjeść aromatyczne posiłki - Strona Kuchni

Wróć na srem.naszemiasto.pl Nasze Miasto